Rik, Astrid en "Jozef" bij het haardvuur.

Alles voor de club.

Clubliefde, waar vind je dat nog tegenwoordig. In ieder geval werd er vanmorgen, even ten zuiden van Dinxperlo, een fraai staaltje van ten beste gegeven. Vandaag stond namelijk onze eigen Internationale Grens Heuvelen Tocht, kortweg de IGHT op het programma. Veel leden hebben dan een taak. Uitpijlen, een controlepost bemannen, het startbureau, de pijlen weer ophalen, ga zo maar door. De leden die geen taak hebben voelen de plicht om de tocht ook daadwerkelijk te rijden. Tenminste, zo bleek vanmorgen, even ten westen van Dinxperlo bij het fraaie gemeentehuis van de gemeente oude IJsselstreek te Gendringen.

De weervoorspellingen waren namelijk zeer slecht maar bij het opstaan bleek het droog te zijn. Ik besloot dus gewoon te vertrekken maar verwachtte niet heel veel andere liefhebbers. Niets bleek minder waar. Bij het gemeentehuis stonden, Jan (uiteraard), Manfred (had zich laten overreden door Jan), Rik en Astrid (eindelijk eens een tocht rijden), Nico, De B-brothers en Theo onder het afdak. Het was inmiddels namelijk begonnen te regenen. Volgens Hans zou het om 10.00 uur droog worden dus dat was te overzien.

Op weg naar de start in Dinxperlo bleek dat de meesten er voor gekozen hadden om te gaan omdat “anders al het werk van de andere leden waarschijnlijk voor niets was geweest. Dan voel je je toch verplicht om te gaan.” In Dinxperlo bleken ook enkele leden van onze buurclub, RTC de Wildt uit Ulft, deze plicht te voelen. Wellicht toeval, maar ook deze leden hadden een connectie met het dorp van de saamhorigheid en doorzetters, Varsselder. De plek waar gemeenschapszin nog betekenis heeft hetgeen de komende week op waarde wordt geschat door een bezoek van onze toekomstige koning der Nederlanden, prins Willem Alexander.

Een handvol deelnemers vertrokken dus voor de IGHT. Onderweg wist Jan ook nog te melden dat het volgens de buienradar snel droog zou worden maar de buienradar voorspellingen van Jan kloppen nooit. Er wordt namelijk gefluisterd dat hij wel naar de buienradar kijkt maar dat hij niet weet waar hij woont. Hij dacht slim te zijn door een kruisje op het scherm te zetten toen de plek aangewezen werd door een buurman. Maar ja, staat het kaartje altijd op dezelfde plek?

In ieder geval zaten onze weerprofeten er wel heel erg naast. Op weg naar Bruggeman, bij Schermbeck, werd het alleen maar donkerder, natter en kouder. Als verzopen katten kwamen we er onder applaus van de aanwezigen aan. We werden door het personeel voorzien van dekens en warme schaapswollen jassen. De haard werd aangestoken en we schoven rillend dicht bij het vuur. De damp trok letterlijk van onze kleding en de stemming werd steeds vrolijker. Zelfs het “stille nacht, heilige nacht” werd gezongen.

Samen rond het haardvuur

Rik, Astrid en "Jozef" bij het haardvuur.

 

Er werd besloten om in één rechte lijn naar huis te fietsen en toen iedereen weer een beetje warm was, werd er rustig in één groep via Brunen, Dingden en Isseburg naar huis gereden.

Het was een IGHT editie waar nog lang over nagepraat zal worden.

Alle vrijwilligers die voor het tweede jaar achter elkaar veel werk hebben verricht terwijl de tocht in het water viel verdienen veel respect. Complimenten allemaal. Het weer moet volgend jaar beter zijn. Dat kan niet anders, of er moet sneeuw vallen. Laten we dan hopen op een grote deelname.

Duur 4:06:50
Gemiddeld Snelheid 28,5 km/u
Afstand 117,0 km

Lekker aan de warme koffie.

Lekker aan de warme koffie.

Zwervers?

Zwervers?

Een gedachte over “Alles voor de club.

 1. Toon

  Mooi stukje geschreven!

  Denk dat wij als grootste groep ( de 3 leden van de Wildt) het ook zo hebben ervaren.

  We hebben de tocht na de pauze wel helemaal uitgereden,verbazingwekkend zonder lekke banden!
  Het was een mooie tocht,en ik hoop de volgende keer nog mooier als het weer beter is.
  Het ouwehoeren bij de pauzeplek (‘hebben jullie ook regen gehad?’) schepte al snel een band met alle lotgenoten. De goede zorgen van de vrouw(en) des huizes deed ook wonderen: de dekens, de koffie en de küche xxl.

  Bedankt voor het goed uitpijlen, dat we soms een afslag miste kwam door het mat-glas in de brillen door het harde regen. Nogmaals het was een mooie tocht!

  Groeten Toon Freriks
  Rtc de Wildt

Reacties plaatsen niet mogelijk.